Excursie kunstgeschiedenis

Betreft: Excursie kunstgeschiedenis

Groningen, 14 januari 2019

 

Beste leerlingen en ouders/verzorgers van 10 havo vwo,

 

In de 10e klas wordt er ieder jaar een kunstexcursie georganiseerd. Dit jaar gaan alle tiende klassen havo vwo samen op dinsdag 5 februari naar Amsterdam. In de vaklessen gaan we dieper in op kunst van de 17e eeuw in Nederland, maar ook op kunst van onze eigen tijd. Vandaar dat we hebben gekozen voor een bezoek aan het Rijksmuseum en het Stedelijk Museum.

De leerlingen worden verdeeld in groepen die samen met een begeleider de musea bezoeken. Vanaf ongeveer 16.00 hebben de leerlingen gelegenheid om zelfstandig in zelfgekozen groepjes de stad in te gaan. Om 17.00 verzamelen wij weer op het Museumplein voor de terugreis.

De excursie zal worden begeleid door kunstgeschiedenisdocent Lotte Jansen en andere docenten.

Hoe gaat de reis?

We reizen met twee bussen en vertrekken vanaf school, het gebouw A:  Merwedestraat 45, om 8.00 precies en ‘s avonds zullen we rond 19.30 weer bij school terug zijn. De route gaat door de polder en er kan onderweg niet opgestapt worden. Dus iedereen moet eerst naar school komen.

Wat neem je mee?

De leerlingen krijgen de opdracht om van de excursie een verslag te maken, daarom is het handig om pen en papier mee te nemen en een mobiele telefoon, zodat je in geval van nood contact kunt maken met de begeleiding. Eventueel een camera om zelf foto’s bij het verslag te maken. Verder eten en drinken voor onderweg en de rest van de dag. Na het gezamenlijke programma kunnen de leerlingen zelf proviand voor de terugreis kopen. Een deel van de dag zal buiten zijn, daarom is het goed om warme kleren te dragen en rekening te houden met regen. Er wordt ook veel gelopen, pas de schoenen hierop aan. Denk ook aan een OV kaart, zodat met de tram kan worden gereisd.

En verder?

Dit is een schoolexcursie. De leerlingen moeten de schoolregels wat betreft het gebruik van alcohol en drugs in acht nemen. Iedereen moet zich aan de afgesproken tijden houden. Er wordt niet gewacht, tenzij er bericht wordt gegeven. De leerlingen krijgen die dag een plattegrond van de stad en voor noodgevallen het mobiel nummer van één van de begeleiders. De volgende dag is er weer school vanaf 8.30.

We hopen dat het een gezellige en leerzame dag zal worden. Zijn er nog vragen dan kunnen jullie die in de les stellen aan Ans of mailen naar onderstaand e-mailadres.

 

Met vriendelijke groeten,

Lotte Jansen (excursie organisatie)

ljansen@parcivalcollege.nl