De Leerlingenraad 

 

Hallo, wij zijn de leerlingenraad van het Parcival College!  22 Enthousiaste leerlingen uit de klassen 9 t/m 12 komen iedere twee weken samen om de te overleggen over zaken die in de school spelen. Samen bedenken we oplossingen en maken we plannen om de school te verbeteren. Onderwerpen waar wij het zoal over hebben zijn: pauzeruimtes, fietsenstallingen en prullenbakken. Alles waar het leven op school een stukje makkelijker van wordt. Zo hebben we ervoor gezorgd dat er in elk lokaal eindelijk een klok hangt!

 

Momenteel zijn we het leerlingenstatuut aan het herschrijven, want deze is extreem verouderd, waardoor de rechten van de leerlingen niet worden nageleefd. Hopelijk kunnen we hier snel verandering in brengen. Ook stimuleren we de sfeer in de school. We hebben er voor gezorgd dat er een feestcommissie is opgericht, en we trekken aandacht voor Paarse vrijdag. Ons doel is dat iedereen zich fijn voelt in de school!

 

De schoolleiding kan vragen om onze mening te geven over belangrijke zaken en zo vertegenwoordigen wij gezamenlijk alle leerlingen. Ook is er contact met de medezeggenschapsraad, waar onze voorzitster Kristal uit 12L zelf in zit.

 

We zijn te bereiken via:

 

Natuurlijk kunnen de leerlingen ook persoonlijk bij ons terecht wanneer ze een vraag, klacht of idee hebben. Elk bericht dat we ontvangen wordt behandeld in de vergadering. Hopelijk kunnen we wat voor je betekenen.

 

Groeten,

De Leerlingenraad

 

Bijlagen